Kramar

Idag funderar jag över varför det i vissa sammanhang verkar finnas någon oskriven regel att män kramar sina kvinnliga bekanta men inte de manliga. En man hälsar på en man med handslag men med en kvinna med kram. Kvinnorna ska alltså krama alla. Detta gäller alltså inte alls alla människor men ibland verkar detta vara en del av sånt beteende som tas för givet.

Jag är själv inte en jättekramig person men brukar krama familj, släkt och vänner t.ex. när man hälsar eller säger hejdå. Andra tycker mycket om att kramas, vi är helt enkelt olika och det viktiga är ju att vara lyhörd och inte tvinga på människor oönskad närhet.

Jag vill inte bli kramad av anledning att jag är kvinna, vad har det med kramen att göra? Måste män vara så ”hårda” att de inte ens får krama varandra eller vad handlar detta om? Är maskuliniteten hotad? Om så är fallet, kan jag rekommendera att hota maskuliniteten så ofta ni får chansen. Machokultur och maskulinitetsnormer har gjort och gör så mycket skada.

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Kramar

  1. Mina kramar är mjuka och snälla. Medans min kompis Emmy, har hårda och tafatta :) Hihi! En del gillar kramar och en del inte.

    Jag gillar att kramas. Helst folk som jag känner. Ta hand om dej! kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>